Osallistuvien seurojen määrä vuuoden 2018 Suomen Cupiin laahaa pohjalukemissa. Kolmosessa pelaavat Joensuun Palloseura sekä JIPPO eivät halunneet lähteä mukaan perinteikkääseen cup-turnaukseen.

– Aika naurettavaksi meni koko homma, eikä tuohon kannattanut meidän mielestämme lähteä. Perinteiseen cupiin lähdettiin joka vuosi. Arvostus on muuttunut niin paljon. Ei meillä ollut mitään halua lähteä, ei epäilystäkään. Kaikkihan nauraa sille!, Iiro Naakka JoPS:sta kertoi Karjalaiselle.

Kolmosen ratkaisuottelut käydään samaan aikaan kuin cupin ottelut, mikä sai Jipon vetäytymään turnauksesta.

– Sarjanousu on puhdas tavoite. Se on myös vähän imagoasia, kun haluaisimme kyllä olla cupissa mukana. Nyt oli pakko ratkaista näin, Jipon päävalmentaja Jouni Lehtimäki kertoi.

Vuoden 2018 Suomen Cupiin osallistuu vain 65 joukkuetta. Palloliitosta kerrotaan, ettei osallistuneiden seurojen vähyys ole jäänyt huomaamatta. Muutoksia on luvassa tulevaisuudessa.

– En lähde vielä tarkemmin avaamaan, mutta viesti on kuultu ja siihen pyritään reagoimaan. Sanoimme sen viime vuonna ja sanomme sen nyt: kuuntelemme hyvin herkällä korvalla kentän ääntä tässä asiassa. Tarkoituksena on jollakin tapaa vastata kentältä tulevaan huutoon, Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoi aiemmin Ylelle.