Englannin neljännellä sarjatasolla pelaava Wycombe Wanderers on saanut yllättävää mediahuomiota julkistettuaan uuden peliasunsa. Muun muassa BBC ja Sky Sport ovat kirjoittaneet pikkuseuran uudesta maalivahdin asusta.

Maalivahdin keltaisessa kotipaidassa on kaleidoskooppikuvio. Seura toivoo, että kuviolla on ”taijanomainen hyökkääjiä hämäävä vaikutus”.

Vieraspaidassa kuvion psykedeelisyys on hieman kevyemmällä tasolla. Silti Wycombe uskoo paidan häiritsevän maalintekoa yrittäviä hyökkääjiä.

Seuran valmentaja Barry Richardson, joka muuten on samalla seuran kakkosmaalivahti, kertoi, että paidan suunnitelussa on tukeuduttu tieteeseen.

– Olemme seuranneet tieteellistä tutkimusta ja pyrimme käyttämään sitä hyväksemme paidan suunnitelussa. Valovoimaisien värien ja erikoisien kuvioiden on tarkoitus luoda ikään kuin optinen harha, jossa maalivahti näyttää oikeaa kokoaan suuremmalta.

Menneellä kaudella Wycombe päätyi sarjassaan yhdeksännelle sijalle. Nähtäväksi jää, tuottaako paita seuran maalivahdille kenties maalittoman kauden.

Katso BBC:n twiittaama kuva paidasta alta. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

BBC Beds, Herts & Bucks

@BBC3CR
'Eye-catching' new goalkeepers kit unveiled by Wycombe Wanderers bbc.in/2sJ4Bh7