Brasilian pääsarjassa pelaava Chapecoense on ilmoittanut, että marraskuun lentoturmasta selvinnyt laitapuolustaja Alan Ruschel, 27, palaa pelikentille elokuun seitsemäntenä päivänä ystävyysottelussa FC Barcelonaa vastaan.

Viime vuoden marraskuussa Chapecoensen edustusjoukkue oli mukana lentoturmassa, joka vei 71 ihmisen hengen. Joukkue oli matkalla Kolumbiaan Copa Sudamericanan loppuotteluun, mutta koneesta loppui polttoaine hieman ennen Medelliniä.

Ruschel oli yksi kolmesta pelaajasta, jotka selvisivät lento-onnettomuudesta. Hänen lisäkseen henkiin jäivät keskuspuolustaja Neto ja varamaalivahti Jakson Follmann, jonka toinen jalka jouduttiin amputoimaan onnettomuuden seurauksena.

Copa Sudamericana -turnauksen voitto ja palkintorahat myönnettiin Chapecoenselle. Muut brasilialaisseurat tarjoutuivat lainaamaan Chapecoenselle pelaajiaan ja pyysivät maan jalkapalloliitolta, että Chapecoense ei voisi pudota pääsarjasta kolmeen vuoteen.

Chapecoense hylkäsi avustustarjoukset ja ilmoitti, että seura rakennetaan kunnolla uudestaan.

Kuudentoista pelatun kierroksen jälkeen Chapecoense on Brasilian Serie A:ssa sijalla 11.