Hieman yli vuosi sitten nigerialainen Daniel Amokachi kertoi The Guardianille aikovansa tehdä suomalaisesta jalkapalloilusta vakavampaa. Kakkosdivarissa kisailevan JS Herculeksen uutena valmentajana Amokachi toivoi luovansa motivoituneempia pelaajia.

Tällä hetkellä JS Hercules majailee sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Nyt Amokachi myöntää Sky Sportsille, että hanke, johon hän ryhtyi, oli melko suuri.

– Tämä on ehdottomasti ollut haastava kokemus, mies kertoo.

Rahallisesti pesti puoliammattilaisjoukkueen riveissä ei ole kovin kannattava. Nigerialaiselle on maksettu kustannukset ja välillä hieman enemmän.

Vastaavasti mies on totutellut amatöörimentaliteettiin, jossa pelaajilta jää pelejä välistä Amokachille erikoisien syiden vuoksi. Lomamatkat ja kaverien häät menevät välillä seuran otteluiden yli. Silti Amokachi pysyy positiivisena.

– Suomessa asiat ovat hyvin. Myös roolini seurassa on vaihtunut valmentajasta tekniseksi johtajaksi. Vaikka toiminta on puoliammattimaista, olen tästä nauttinut suuresti.

Amokachi on Evertonin entinen hyökkääjä ja seuralegenda. Sky jopa nimittää miestä kulttisankariksi. Vietettyään kaksi vuotta Evertonissa Amokachi suuntasi Besiktasiin vuonna 1996. Turkissa mies pelasi kolme vuotta, jonka jälkeen lopetti uransa Colorado Rapidsissa.

Ammattilaisuransa jälkeen mies työskenteli hetken Nigerian maajoukkueen kanssa, kunnes tie vei Suomeen.

Vaikka Amokachi kertoo viihtyvänsä, hän ei kuitenkaan sulje mahdollisuutta palata Evertoniin. Skyn kysyessä asiasta mies myhäilee positiivisen oloisena.

– Jahka mahdollisuus tulisi, niin miksipä ei? Elämä on kaunis asia, mies summaa.