RoPS:ssa kävi kuhina viimeisten viikkojen aikana, kun kaksi avainpelaajaa jätti seuran. Laitapuolustaja David Addyn sopimus loppui ja hyökkäsyspelin moottori Robert Taylor myytiin Ruotsiin AIK:hon.

Päävalmentaja Juha Malinen ei silti vaivu synkkyyteen lauantaisen HIFK-ottelun alla.

– Kyllähän HIFK-ottelua voisi lähestyä itkeskellen kaikkien lähteneiden ja pelikiellossa olevien perään, mutta joukkue on suhtautunut koko viikkoon positiivisesti ja huumorilla, Malinen kertoi seuran nettisivuilla.

Malisen mukaan joukkueella on täysi tuki seuralta. Kun siirtoikkuna aukeaa, saatetaan Rovaniemelle tuoda jopa vahvistuksia.

– Pelaajat tietävät, että siirtoikkunan auetessa voimme kertoa ratkaisuja sekä heille että yleisölle. He tietävät myös, että nykyistä joukkuetta tuetaan taustalla sataprosenttisesti, ja se näkyy harjoituksissa. Joukkueessa on rento ja luottavainen fiilis, Malinen sanoi.

HIFK-ottelu on oikeastaan molemmille kuuden pisteen ottelu, sillä HIFK majailee sarjassa karsijan paikalla toiseksi viimeisenä ja RoPS astetta ylempänä kymmenentenä. Piste-eroa joukkueiden välillä on seitsemän pisteen verran.