Vaikka VPS putosi Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella Bröndbylle yhteismaalein 3-2, voi vaasalaiset olla todella ylpeitä omasta Euro-taipaleestaan.

VPS otti nimittäin kolme voittoa neljästä ottelusta kovista eurooppalaisista seuroista. Ensimmäisellä karsintakierroksella VPS kaatoi Slovenian suurseura Olimpija Ljubljanan kahdesti maalein 1-0. Bröndby oli kotonaan Vepsua parempi maalein 2-0, mutta kotikentällä VPS otti komen voiton Tanskan suurseurasta lukemin 2-1.

Varsinkin kotiottelu Bröndbytä vastaan oli Vepsulta todella hieno esitys. Myös päävalmentaja Petri Vuorinen oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen loppuunmyydyllä Elisa Stadionilla.

– Mielestäni me olimme parempi joukkue tänään ja voitimme. Valitettavasti se ei riittänyt jatkopaikkaan. Ne asiat, mitä kävimme ensimmäisestä pelistä läpi, pelinavaaminen, puolustaminen ja korkea prässi, toimivat pääsääntöisesti todella hyvin.

– Siihen, miten Bröndby vastasi meidän peliimme ja miten me vastasimme heidän peliin, olen todella tyytyväinen, Vuorinen kertoi ottelun jälkeen.

VPS osoitti Euro-peleissä, että oma pelitapa ja siihen rohkeasti uskominen voi tuoda tulosta myös Euroopan kentillä. Tällä kertaa jatkopaikka jäi kahdesta maalista kiinni, mutta vaasalaiset voivat olla ylpeitä otteistaan.

Katso hieno kuva Elisa Stadionilta ennen ottelua alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.

Katso kuva komeasta tifosta alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.

Rami Louke

@ramilouke
Olipa ilta. Jokainen solu huusi @VPS1924 voittoa ja niin lähellähän se oli. Urheilu on kuin elämä pienoiskoossa, suolaista ja makeaa. #uelfi