Asiantuntija ei luota Zlatan Ibrahimoviciin: ”Manchester United on parempi joukkue ilman häntä”

© Kuva: Getty Images

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija Paul Merson uskoo, että Zlatan Ibrahimovicin kiinnittäminen oli Manchester Unitedille vikatikki. Mersonin mielestä Unitedille olisi todennäköisempää voittaa Valioliiga, jos Ibrahimovic ei pelaisi seurassa.

35-vuotias Ibrahimovic ilmoitti eilen solmineensa kauden mittaisen sopimuksen Unitedin kanssa. Ruotsalaishyökkääjä onnistui viime kaudella takomaan yhteensä 28 maalia Unitedille, vaikka kausi loppui loukkaantumisen vuoksi etuajassa maaliskuussa.

Merson kuitenkin uskoo, että manchesterilaisseura on muuttunut kesän aikana niin paljon, että Zlatan ei enää kykene vastaavaan suoritukseen.

United hankki tänä kesänä belgialaisen Romelu Lukakun hyökkäykseensä. Pelaajaprofiililtaan Lukaku ja Ibrahimovic ovat melko vastaavia. Lukaku on kuitenkin kymmenen vuotta Ibrahimovicia nuorempi.

Vaikka Merson myöntää Zlatanin erinomaisuuden, hän epäilee, että mies ei enää pysy nuorempien vauhdissa.

– Tämä mies [Ibrahimovic] on legenda. Hän on voittanut mestaruuden seitsemässä eri liigassa. Sellaista ei saavuteta onnella. Mutta ajat menevät eteenpäin. Manchester United on parempi joukkue ilman häntä. Heillä olisi parempi mahdollisuus voittaa Valioliiga, jos hän ei pelaisi joukkueessa, Merson kertoi.

– Joukkue on tällä hetkellä ilmiömäinen ilman häntä. Siellä on Paul Pogba, Romelu Lukaku, Marcus Rashford juoksemassa eteenpäin ja Henrikh Mkhitaryan antamassa nappisyöttöjä. Nämä miehet pelaavat todella kovalla tahdilla. Kukaan ei pysy heidän perässään. Näin ei ollut vielä viime kaudella. Olen itse ollut kymppipaikalla ja tiedän, että pelaaminen siellä on turhaa, jollet pysy vauhdissa mukana, entinen keskikenttäpelaaja Merson tähdentää.

Merson ennakoi, että pahimmillaan dominoivan Ibrahimovicin tulo seuraan saattaa aiheuttaa Lukakun jäätymisen. Jos Ibrahimovic onnistuu tekemään maalin muutamassa ottelussa, Lukakun jäädessä ilman tehoja, voi belgialaishyökkääjän itseluottamus kokea ikävän kolauksen.

Ibrahimovicia ei varsinaisesti tunneta nöyrästä asenteesta tai armollisuudesta. Lukakun olisi kuitenkin tärkeää kehittää itselleen vahva usko omiin kykyihinsä. Vastaavasti kannattajien tulisi oppia luottamaan häneen.

Merson kuvaa Zlatanin olemusta seurassa yksilöpelaajaksi joukkueurheilussa.

– Viime kaudella Zlatan oli hyvä, mutta kukaan muu ei. Sellaisella ei voiteta Valioliigaa. Jokaisen täytyy olla hyvä. Mielestäni Zlatan vain hidasti joukkuetta viime kaudella, Merson summaa.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!