Chelsean viime kauden parhaan maalintekijän Diego Costan tulevaisuus on yhä täysin auki.

Espanjalaishyökkääjä pelasi viimeisen pelinsä seuran väreissä toukokuussa FA Cupin loppuottelussa Arsenalia vastaan, minkä jälkeen hän ei ole osallistunut yhteenkään Chelsean tapahtumaan.

Joukkueen manageri Antonio Conte vahvisti Costalle FA Cupin finaalin jälkeen tekstiviestitse, että maalipyssy ei kuulu enää joukkueen seuraavan kauden suunnitelmiin.

Costalla on toiveena palata hänen entiseen seuraansa Atletico Madridiin, mutta hänen mukaansa Chelsea ei ole siihen suostunut. Hän on uhannut seuraa jopa lakitoimilla, mutta toivoo, että asiasta selvittäisiin helpommallakin keinolla.

– Haluan, että ihmiset tekevät asiat oikealla tavalla. Miksi he eivät päästä minua pois, jos he eivät halua minua? Minun on tehtävä, mitä minun on tehtävä. Minun on ajateltava itseäni. Olen ollut hyvä poika täällä ja yrittänyt toimia oikein, selventää Costa Daily Mailille.

– Toiveenani on palata Atleticoon. Olen puhunut Chelsean johtajalle Marina Granovskaialle. Sanoin hänelle, että jos manageri ei halua minua, haluan mennä Atletico Madridiin.

– Olen hylännyt muut tarjoukset. He haluavat myydä minut Kiinaan tai johonkin muualle. Jos minä lähden, aion lähteä seuraan, johon haluan mennä, enkä siihen seuraan, joka maksaa eniten.

Tammikuussa Costan ympärillä pyöri siirtohuhuja, joiden mukaan hän olisi saanut jättitarjouksen Kiinasta ja vaatinut lupaa lähteä. Huhut laantuivat kuitenkin nopeasti, ja Costan mukaan hän keskusteli jopa jatkosopimuksesta Chelsean kanssa.

Uutta diiliä ei kuitenkaan syntynyt, ja espanjalaishyökkääjällä on omat aavistuksensa siitä, miksi näin kävi.

– Olin lähellä allekirjoittaa uuden sopimuksen, mutta he jarruttivat neuvotteluja. Epäilen, että manageri oli sen takana. Hän pyysi, että niin kävisi.

– Hänen ajatuksensa ovat hyvin selkeät. Olen nähnyt, millainen ihminen hän on. Hänellä on oma mielipiteensä, ja se ei tule muuttumaan.

– Arvostan häntä mahtavana valmentajana. Hän on tehnyt hyvää työtä, mutta ihmisenä… Hän ei ole valmentaja, joka on hyvin läheinen pelaajiensa kanssa. Hän on hyvin etäinen. Hänellä ei ole karismaa.

Tällä hetkellä Costa oleilee hänen perheensä kodissa Brasiliassa. Chelsea on käskenyt Costaa harjoittelemaan seuran reservien kanssa, mihin hän ei ole suostunut. Seura on sakottanut Costaa jatkuvasti, koska hän ei ole osallistunut harjoituksiin, mutta hän on valmis pysymään Brasiliassa siihen asti, kunnes asiat selkiytyvät.

Espanjalaishyökkääjän mukaan Chelsea kohtelee häntä kuin rikollista.

– Minusta ei ole reilua, että minua kohdellaan näin kaiken sen jälkeen, mitä olen tehnyt. He antoivat minulle ylimääräisen viikon vapaata, mutta sen jälkeen on tullut sakkoja sakkojen perään. He haluavat, että harjoittelisin reservien kanssa. Sitä en aio tehdä.

– En ole rikollinen enkä ole tässä asiassa väärässä. Jos heidän pitää sakottaa minua, antaa heidän sakottaa minua. Otan iskun vastaan joka viikko, mutta raha ei aja minua. Tärkeintä on olla onnellinen.

– Olen valmis pysymään Brasiliassa vuoden ilman pelaamista, vaikka Chelsea sakottaisi minua koko sen ajan eikä maksaisi minulle. Tulen takaisin vahvempana. Jos olisin väärässä tämän suhteen, menisin heti takaisin ja tekisin, kuten he käskevät.

– Haluan, että diili Atleticon kanssa syntyy tässä kuussa. Ideanani olisi mennä Madridiin, harjoitella siellä, päästä parhaaseen mahdolliseen fyysiseen kuntoon ja olla valmiina maailmanmestaruusturnausta varten.