Ykkösessä nousupaikkaa tavoitteleva FC Honka on vahvistanut pelaajistoaan kolmella uudella nimellä.

Seuraan siirtyvät espanjalaiset puolustaja Jorge Cano ja hyökkääjä Borjas Martin sekä kolumbialainen laitapelaaja Christian Echevarria.

Cano, 23, ja Martin, 30, siirtyvät Suomeen Espanjan kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta Segunda B:stä. Cano on pelannut viimeisen vuoden Cultural y Deportiva Leonesassa ja Martin viimeisen puolen vuoden ajan Centre d’Esports Sabadellissa.

Echevarria, 20, siirtyy Honkaan Pohjanmaan kautta, Puolan pääsarjan Wisla Krakovasta. Kaikki pelaajat liittyvät joukkueeseen kuluvan viikon aikana ja saattavat olla mukana jo lauantaina, kun Honka kohtaa Oulun Palloseuran Espoossa.

– Olemme tehneet taustatiimimme kanssa hartiavoimin töitä viime viikot. Uusien pelaajien osalta tavoitteenamme on vahvistaa joukkuetta heti ja saada käyttöömme laadukkaita palasia tulevien kausien joukkueen rakentamista varten. Kaiken kaikkiaan kävimme läpi parisen sataa pelaajaa, joista tarkemmin perkasimme reilut parikymmentä. Tällä hetkellä tuntuu, että olemme onnistuneet tässä prosessissa vähintäänkin hyvin, kertoo Hongan joukkueenjohtaja Hexi Arteva seuran tiedotteessa.

Hongassa tapahtuu pelaajaliikennettä myös poispäin seurasta. Viime kaudella Kakkosen maalipörssin 22 osumalla voittanut brassihyökkääjä Jean Silva, 27, siirtyy lainalle Gnistaniin ja hänen maanmiehensä, keskikenttäpelaaja Filipe Mello, 26, lähtee lainalle EIF:iin. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Douglas Silveira, 25, palaa kotimaahansa Brasiliaan.

Kolmikon sopimukset olivat katkolla kauden päätteeksi, joten järjestely koskee näiltä osin vain muutaman kuukauden pituista ajanjaksoa.

– Haikeita ja osin jopa vaikeita ratkaisuja. Olemme täällä Hongassa erittäin kiitollisia siitä panoksesta minkä pojat meille parin kolmen kauden aikana antoivat. Nyt tiet eroavat, mutta eivät välttämättä lopullisesti, muotoilee Arteva.