Ilves tiedotti maanantaina tuoreesta pelaajahankinnastaan, kun seura kertoi tehneensä tämän ja ensi kauden kattavan sopimuksen kamerunilaisen hyökkääjän Marius Noubissin kanssa.

Maanantai-iltana Noubissi pääsi heti tositoimiin ja nousi kentän sankariksi HIFK:ta vastaan 4-3-voitossa. Noubissi tuli kentälle 66. minuutilla ja teki kaksi maalia, joista toinen oli ottelun ratkaissut voittomaali. Lisäksi tuore hankinta tarjoili vielä komean rabona-syötön Tucon tekemään 3-2-maaliin. (Katso syöttö ylläolevalta videolta alkaen kohdasta 6.50.)

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss myönsi pelin jälkeen, ettei Noubissin peluuttaminen ollut täysin selvää, sillä miesten väliltä puuttui yhteinen kieli.

– On se vähän riskiä, kun meillä ei ole hirveästi yhteistä kieltä. Ranska ei oikein minulta taivu, eikä häneltä englanti, Wiss kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Näin häntä 45 minuuttia harjoituksissa ja uskalsin laittaa hänet kentälle, koska häntä tarjottiin minulle jo viime vuoden huhtikuussa ensimmäisen kerran ja olin jo silloin ottamassa hänet, mutta se ei onnistunut.

Noubissi hyppäsi Veikkausliigaan Portugalin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Ensimmäisessä pelissään Ilveksen paidassa kamerunilaispeluri näytti löytäneen heti yhteyden maalitykki Tucon kanssa.

– Toivotaan, ettei ole ”One-hit wonder”, Wiss kommentoi hymyissä suin.

HIFK:n päävalmentaja Antti Muuriselle Mourissin otteet tulivat täytenä yllätyksenä.

– En osaa edes sanoa hänen nimeään. Olin toki lukenut siirrosta, mutta emme tienneet yhtään minkälainen pelaaja hän on, Muurinen sanoi.