Espanjalaismaalivahti Victor Valdes on päättänyt lopettaa uransa, kertoo FourFourTwo.

35-vuotiaan Valdesin viimeiseksi seuraksi jäi Middlesbrough, joka tippui viime kauden päätteeksi Valioliigasta. Hänet muistetaan parhaiten kasvattajaseurastaan Barcelonasta, mutta hän on viime vuosina edustanut myös Manchester Unitedia ja Standard Liegeä.

Valdes voitti Barcelonan kanssa muun muassa kuusi Espanjan La Ligan mestaruutta sekä kolme Mestarien liigaa kausilla 2005-06, 2008-09 ja 2010-11.

Espanjan maajoukkueen kanssa hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 2010 ja kaksi vuotta myöhemmin Euroopan mestaruuden, joskaan hän ei pelannut kummassakaan turnauksessa otteluakaan, vaan toimi Iker Casillasin varamiehenä.

Mundo Deportivon mukaan Valdes sai täksi kaudeksi tarjouksia muun muassa Real Betisiltä, Deportivo de La Corunalta, Las Palmasilta ja Sporting Lissabonilta, mutta hänellä on tiedossa muita suunnitelmia tulevaisuudelle.

Valdes on perustanut televisiotuotantoyhtiön nimeltä Crazy4fun. Yhtiöltä on tulossa ohjelma, jossa Valdes haastattelee entisiä jalkapalloilijakollegojaan. Ohjelma on myyty jo 12 eri maahan.