Jalkapallovaikuttaja Eamon Dunphy uskoo, että Tottenham Hotspurilla tulee olemaan suuria vaikeuksia pitää kiinni huippupelaajistaan, mikäli se ei muuta palkkarakennettaan.

Muutama viikko takaperin seuran puolustaja Danny Rose ilmaisi tyytymättömyytensä pienenä pitämiinsä palkkoihin. Tottenhamissa on asetettu 100 000 punnan viikkopalkkakatto. Valioliigan kärkijoukkueisiin verrattuna kyseinen summa on suhteellisen vaatimaton.

Vastaavasti Dunphy kritisoi Tottenhamin passiivisuutta pelaajamarkkinoilla. Seura on tänä kesänä myynyt useita pelaajia, netoten yhteensä yli 80 miljoonaa euroa. Seuran ovi on kuitenkin käynyt pääasiassa yhteen suuntaan, sillä seuraan on saapunut vain yksi uusi pelaaja, Davinson Sanchez.

– Swansealla on pelaajia, jotka eivät edes pääse kentälle, mutta tienaavat enemmän kuin Tottenhamin parhaat pelurit, Dunphy selvensi näkemystään.

Dele Alli tienaa 70 000 euroa viikossa. Paul Pogba maksaa sen veroina.

Dunphy uskoo, että Rosen ulostulo tulee saamaan kannatusta joukkueen keskuudessa.

– Pukukopissa on katkeruutta ja Rosea tuetaan, mies summasi.

Eamon Dunphy on entinen jalkapalloilija. Nykyään hän on jalkapalloasiantuntija, televisiojuontaja ja kirjoittava toimittaja. Lisäksi hän vaikuttaa monissa eri urheilutuotannoissa.

Lähde: Independent Ireland