© Kuva: Getty Images

222 miljoonalla eurolla ei saa tyyliä – Neymar on siitä elävä todiste

Ranskalaisseura Paris Saint-Germainin kesän tähtihankinta Neymar oli tiistaina esillä niin hyvässä kuin pahassa.

Neymar iski alkutahdit PSG:n kaataessa Mestarien liigassa Celticin vieraskentällä murskalukemin 5-0. Brassitähti taiteli 19. minuutilla avausmaalin ja esiintyi muutoinkin vakuuttavasti.

Neymarin tyylikkyys loppui samalla hetkellä, kun ottelun erotuomari Daniele Orsato puhalsi pilliinsä. Celticin puolustaja Anthony Ralston tarjosi kättään ottelun päätyttyä, mutta brassihyökkääjä ei tähän tarttunut.

18-vuotias Ralston oli yllättäen Celticin avauskokoonpanossa. Nuori skotti nousikin kotiyleisön suosikiksi, sillä hän ei suostunut päästämään Neymaria helpolla. Ralston prässäsi ja ärsytti Neymaria koko illan. Lopulta Neymar sai keltaisen kortin sukeltamisesta.

Celtic kärsi eurohistoriansa suurimman kotitappion. Tuloksesta huolimatta Ralston tarjosi tassuaan Neymarille, kuten kunnon pelimiehen kuuluukin. Neymar sen sijaan keskittyi jupisemaan eikä suostunut kättelyyn.

PSG osti Barcelonasta 222 miljoonan euron ennätyssiirrolla huipputaitavan pelaajan, mutta urheiluhenkeä ja tyyliä sillä ei nähtävästi saanut.

Eemeli Pienimaa

» MM-uutiset, otteluohjelma, lohkot, tilastot, pelaajat – kaikki MM 2018 -sivultamme!