AC Oulu tiedotti lauantaina, ettei se jatka yhteistyötä nykyisen päävalmentajan Rauno Ojasen kanssa enää ensi kaudella. Kuluva kausi jää siis Ojasen viimeiseksi tällä haavaa ACO:n peräsimessä.

Ojanen nousi Oulun päävalmentajaksi, kun Juha Malinen lähti FC Hakan päävalmentajaksi syyskuussa 2012. Kuluva kausi on siis Ojaselle jo viides AC Oulun päävalmentajana. Seurajohtaja Juho Meriläisen mukaan päätös tehtiin yhteisymmärryksessä.

– Keskustelimme asioista hyvässä hengessä ja tulimme siihen johtopäätökseen, että tiemme ainakin tässä vaiheessa eroavat. Seurana aloitamme ensi kauden valmentajan kartoituksen välittömästi, Meriläinen kertoi seuran nettisivuilla.

Meriläinen halusi myös antaa lämpimät kiitokset Ojaselle hänen tekemästään työstä.

– Haluan kiittää ”Ranea” sydämeni pohjasta siitä pyyteettömästä työstä, jota hän on AC Oulun eteen tehnyt. Päävalmentajan tehtävä on epäkiitollinen – kun peli kulkee, nousee usein pelaajat jalustalle. Kun menee huonosti, kaikki paska valutetaan valmentajan harteille.

– Rane on valmentanut AC Oulua koko ”uuden ajan”, jolloin koko seuran toiminta on laitettu uuteen uskoon ennen kaikkea talouden osalta. Ranella on ollut käytössään noin puolet pienempi pelaajabudjetti kuin edeltäjillä, mutta hän ei ole koskaan ollut vaatimassa mitään mihin meillä ei ole varaa. Lisäksi hän on tehnyt koko ajan muitakin töitä, tuurannut milloin huoltajaa, milloin joukkueenjohtajaa ja milloin majoittanut pelaajia hetkellisesti kotiinsa. Siinä voi jokainen miettiä, kuinka kuluttavaa hommaa jalkapallo Suomessa on, Meriläinen avautui.

Ojanen jättää AC Oulun haikein mielin.

– Uudet ovet aukeavat elämässäni kauden jälkeen, mutta siihen asti teen kaikkeni laivastonsinisten eteen. Mies voi lähteä AC Oulusta, mutta AC Oulu ei miehestä. Jatkan fanina riippumatta siitä, mitä teen jatkossa, Ojanen sanoi.