Arsenalin entinen luottopuolustaja Martin Keown uskoo, että joukkueen manageri Arsene Wenger ei voi enää luottaa saksalaiseen pelintekijään Mesut Öziliin, jolla on käynnissä viimeinen sopimusvuotensa lontoolaisseurassa.

Özil, 28, liittyi Arsenaliin vuonna 2013 Real Madridista ja on kuulunut ”Tykkimiehien” avainpelaajiin monen kauden ajan.

Arsenalin heikko menestys viime kauden Valioliigassa näkyi kuitenkin vaikeuksina sopimusneuvotteluissa. Ykköstähdet Özil ja Alexis Sanchez eivät ole suostuneet allekirjoittamaan uutta kontrahtia seuran kanssa. Sanchez oli kesällä lähellä siirtoa Manchester Cityyn, mutta diili kariutui loppuhetkillä. Näillä näkymin sekä Özilin että Sanchezin taival Arsenalissa on päättymässä ensi vuonna.

Viime aikoina saksalaistähti Özil on ollut siirtohuhujen kohteena. Kiinnostuneina seuroina on mainittu muun muassa Internazionale Milano ja Manchester United.

Keownin mukaan Wengerin on mahdotonta enää luottaa pelaajaan, joka pyörii jatkuvien siirtohuhujen kohteena eikä halua allekirjoittaa uutta diiliä.

Entisen Arsenal-pelurin mukaan Wenger osoitti luottamuksen puutteensa jo maanantaina, kun hän nimesi Özilin vaihtopenkille 2-0-voittoon päättyneessä ottelussa West Bromwich Albionia vastaan. Özil tuli kentälle vasta 83. minuutilla.

– Özil on tällä hetkellä se pelaaja, johon en itse luottaisi henkisesti, ja uskon, että hän ei pelaa tänään (maanantaina), koska valmentaja ei voi luottaa häneen enää, sanoi Keown Radio 5 Liven lähetyksessä.

– Jos mietitään kesän harjoituskautta, Özil ei ollut Saksan joukkueessa (Confederations Cupissa), hän tuli takaisin lomilta heti ensimmäisenä päivänä eikä ollut mukana kauden avauksessa (Community Shieldissä). Hänen ympärillään liikkui epävarmuutta.

– Viime vuonna hän ”katosi” peleistä pariksi kuukaudeksi. Uskon, että se on hänen taktiikkansa päästä pois seurasta.