© Kuva: Getty Images

Celtic teki kyseenalaista historiaa Mestarien liigassa: ”Pelasimme kuin 12-vuotiaat”

PSG:n tähtisikermä antoi kovan luokan oppitunnin skottijätti Celticille tiistaina Mestarien liigan avauskierroksella. Celtic koki historiansa suurimman kotitappion Euroopan kentillä, kun PSG takoi 5-0-lukemat tulostaululle.

Celticin päävalmentaja Brendan Rodgers ei halunnut olla liian kriittinen omiaan kohtaan, mutta ei mies silti silitellyt pelaajiaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Täytyy pitää pallosta huolta. Ensimmäisellä puoliskolla emme tehneet sitä, pelasimme kuin 12-vuotiaat ajoittain, Rodgers sanoi BBC:n mukaan ja jatkoi:

– Kyse on itseluottamuksesta ja uskosta. Meiltä puuttuu ymmärrettävästi joitain ratkaisupelaajia, jotka voivat auttaa meitä tällä tasolla. Mutta aina se tulee olemaan todella, todella haastavaa (Mestarien liigassa). Se on tosiasia.

PSG meni menojaan ensimmäisellä puoliajalla. Pariisilaisten superhyökkäystrio oli tuhoisalla päällä. Neymar teki avausosuman, Kylian Mbappe osui seuraavaksi ja hieman ennen taukovihellystä Edinson Cavani osui rangaistuspotkusta.

Rodgersin mukaan PSG on yksi turnauksen ennakkosuosikeista, eikä hän halunnut olla liian ankara omille pelaajilleen.

– Kaikella kunnioituksella se, missä nämä pelaajat (PSG:n pelaajat) ovat tällä hetkellä, ei ole vain yksi tai kaksi tasoa, vaan kolme tai neljä tasoa meitä ylempänä.

– Mutta meidän täytyy aina olla kilpailukykyisiä, emmekä olleet sitä ensimmäisellä jaksolla, Rodgers sanoi.

Toisella puoliskolla Celtic paransi otteitaan. Viimeisellä kymmenminuuttisella PSG takoi kuitenkin vielä kaksi osumaa. Ensin Julian Draxlerin keskitys kimposi Celtic-pelaaja Mikael Lustigin kautta omaan maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Cavani puski illan toisen osumansa.

– Toisella puoliskolla olimme paljon parempia. Näytimme kannattajille ja he myös huomioivat sen. Olimme aggressiivisempia pallollisena ja saimme luotua tilanteita.

– Mutta täytyy antaa kunnia heille. Tämä joukkue on todella erityinen. He ovat varmasti lähellä voittaa koko turnauksen, Rodgers kehui PSG:tä.

» MM-uutiset, otteluohjelma, lohkot, tilastot, pelaajat – kaikki MM 2018 -sivultamme!