Viime kaudella vielä FC Barcelonaa edustanut puolustaja Jeremy Mathieu, 33, kohtaa ensi keskiviikkona vanhan seuransa. Kesällä portugalilaiseen Sportingiin siirtynyt Mathieu ei muistele Barcelona-aikoja kovinkaan suurella lämmöllä.

Mathieun mukaan häntä kohdeltiin huonosti Barcelonassa. Syylliset löytyivät ranskalaispuolustajan mukaan johtoportaasta.

– Kunnioitan suuresti entisiä joukkuetovereitani ja kannattajia. Jos tekisin maalin ja tuulettaisin, se olisi kohdistettu seurapresidentti Josep Maria Bartomeulle ja urheilutoimenjohtaja Robert Fernandezille, koska mielestäni he kohtelivat minua tylysti, Mathieu sanoi Marcalle.

Mathieu sai viime kaudella kovaa kritiikkiä varsinkin espanjalaislehti Sportilta. Muun muassa Barcelonan hävittyä Juventukselle Mestarien liigan välierässä, syyttävä sormi kohdistui Mathieuun.

– Olen hieman vihainen heille (Sportille), koska joka kerta kun pelasin, heillä oli jotain pahaa sanottavaa minusta. Mutta sellaista se oli. Jalkapallo on joukkueurheilua ja kun häviät, syy ei ole koskaan yhden ihmisen. Se on mielipiteeni.

– Olen nähnyt Juventusta vastaan pelatun ottelun uudelleen ja kaikki sanovat, että minä olin ongelma. Se on totta, että en voittanut palloa kaksinkamppailussa, josta tuli maali. Mutta sitten Juve syötti pallon, ja voisi kysyä, mitä (Javier) Mascherano ja (Gerard) Pique tekivät, mutta ei. Se on vain minun mielipiteeni, Mathieu tylytti katkeraan sävyyn.

Mathieun mukaan hänelle ei jäänyt paha maku suuhun Barcelona-ajoista. Mies ei kuitenkaan odota Barcelonan pelaajilta puheluita ennen keskiviikon ottelua.

– En sanoisi ystäviä, enempi kollegoita. Sellaisten pelaajien kanssa saman pukukopin jakaminen oli fantastista. Joukkueen sisällä minulla on mielummin kollegoita kuin ystäviä. Ystävät merkitsevät jotain tärkeämpää, Mathieu sanoi.

 

 

Sporting isännöi Barcelonaa ensi keskiviikkona Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa.