© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahdella ei ole enää ensi kaudella farmijoukkuetta – ”Emme saa täysipainoista hyötyä”

FC Lahti Akatemia putoaa ensi kaudeksi Kolmoseen ja näin ollen se ei jatka veikkausliigajoukkue FC Lahden farmijoukkueena.

Akatemian sijasta FC Lahti hakee nuorille pelaajilleen kehittävää pelipaikkaa lainapestien kautta toisista seuroista.

– Akatemiaa hallinnoivan FC Kuusysin kanssa päädyimme tähän tulokseen hyvässä yhteisymmärryksessä. Kolmosessa emme saa täysipainoista hyötyä pelaajakehitykseen niiden pelaajien osalta, jotka ovat lähimpänä liigajoukkuetta, FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen kertoo seuran verkkosivuilla.

– Kävimme läpi FC Lahden kanssa näkymät läpi ja päädyimme siihen, että FC Kuusysin miesten joukkue pelaa ensi kauden kolmosessa valkoisissa peliasuissa ja liigajoukkueen kirjoilla oleville pelaajille FC Lahti hakee sopivimmat paikat kehityksen kannalta, toteaa FC Kuusysin puheenjohtaja Urpo Lampinen.

Putoamisen jo varmistanut FC Lahti Akatemia pelaa tällä kaudella vielä kolme sarjaottelua.

Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudussa.