Gonzalo Higuain on mies, joka tietää, miten tehdä maaleja. Juventuksen argentiinalaishyökkääjä on pommittanut pelkästään viimeisellä kahdella kaudella yhteensä 70 osumaa.

Maajoukkuetehtävissä maaleja on syntynyt 69 otteluun 31 kappaletta.

Higuain, 29, kertoo The Guardianin haastattelussa, että hän on saanut oppitunteja maalinteosta muun muassa isältään Jorgelta ja brasilialaislegenda Ronaldolta.

Myös isä Jorge oli ammattilaisjalkapalloilija, joka pelasi puolustajana Argentiinassa ja Ranskassa.

– Hän oli puolustaja, joten hän opetti minulle kaikki jutut, joista puolustaja ei pidä. Siinä mielessä minulla oli etulyöntiasema alusta alkaen. Se että hän pelasi puolustuksessa tarkoitti, että hän näytti minulle, mitä puolustajat eivät haluaisi minun tekevän, kertoo Higuain.

Hän ei kuitenkaan suostu tarkentamaan, millaisia asioita hänen isänsä opetti.

– En voi kertoa! Se on salaisuus.

Toinen Higuainin tärkeistä mentoreista on Brasilian maajoukkueen entinen supertähti Ronaldo, joka tykitti maaleja uransa aikana muun muassa FC Barcelonassa, Real Madridissa ja Internazionale Milanossa.

Ronaldo ei opettanut Higuainia henkilökohtaisesti, mutta argentiinalaishyökkääjällä oli nuorempana videolla tallella kaikki idolinsa maalit. Nykyään hän voi ihastella brassilegendan osumia vaikkapa YouTubesta.

– Olen nähnyt hänen maalinsa kaksi miljoonaa kertaa. Minusta hän on selkeästi kaikkien aikojen paras.