HIFK ja JJK iskevät yhteen jumbokamppailussa – ”Meidät oli tuomittu putoamaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelataan tänään perjantaina todellinen ”kuuden pisteen ottelu”, kun sarjan viimeisellä sijalla majaileva JJK Jyväskylä matkaa karsijan paikalla olevan Helsingin IFK:n vieraaksi Telia 5G Areenalle.

Joukkueiden välillä on eroa vain kolme pistettä, ja kymmenentenä oleva PS Kemi on karannut HIFK:sta jo yhdeksän pisteen päähän. Perjantain peli mukaan laskettuna otteluja on jäljellä enää seitsemän.

JJK lähtee illan otteluun voitto taskussaan, sillä se kaatoi Kemin sunnuntaina vieraskentällä 2-1. Edellisestä viidestä ottelusta jyväskyläläiset ovat kahmineet kolme voittoa. JJK on ottanut kuluvan kauden Veikkausliigassa yhteensä neljä täyttä pistepottia.

– Nyt palataan pelillisesti takaisin vanhaan ja tuttuun, kun ollaan tasaisella tekonurmialustalla. Kemin ottelusta otetaan tiettyjä asioita mukaan ja viikon aikana treenikentällä on käyty läpi tiettyjä asioita HIFK:n pelaamisesta, joihin on valmistauduttu, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja kertoo seuran verkkosivuilla.

Myös kotijoukkue HIFK on voittanut tällä sarjakaudella vain neljä ottelua. Joukkueen edellinen ottelu päättyi tiistaina 1-2-tappioon paikallisvastustajaa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.

Pasoja sysää paineet mieluusti helsinkiläisille, joilla on ollut vähemmän aikaa palautua perjantain jumbokamppailua varten.

– En itse koe että paineet olisivat tässä meillä, toivon mukaan eivät koe pelaajatkaan. Monen mielestähän meidät oli tuomittu putoamaan jo ennen kauden alkua eli siinä mielessähän meillä on enää vain voitettavaa.