HIFK laittaa nuorukaisen kovaan paikkaan – liigadebyytti Stadin derbyssä

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK kohtaa tänään tiistaina Helsingin Jalkapalloklubin Telia 5G Areenalla Veikkausliigan Stadin derbyssä.

Joukkueet lähtevät otteluun hyvin erilaisista asetelmista. Kotijoukkue HJK johtaa sarjaa 13 pisteen turvin ja voi varmistaa mestaruutensa neljällä voitolla.

IFK taas taistelee paikastaan Suomen pääsarjassa. ”Tähtirinnat” ovat taulukon 11. sijalla, karsijan paikalla, ja viimeisenä majaileva JJK Jyväskylä on kirinyt eron vain kolmeen pisteeseen. HIFK ja JJK kohtaavat toisensa myöhemmin, tämän viikon perjantaina, huipputärkeässä ottelussa.

Punapaitojen avainpelaajan Mika Väyrysen korttitili tuli täyteen perjantaina pelatussa ottelussa IFK Mariehamnia vastaan, joten päävalmentaja Antti Muurinen on joutunut tekemään muutoksia ryhmäänsä.

Yksi muutoksista on 18-vuotiaan keskikenttäpelaajan Tommi Jyryn nostaminen avauskokoonpanoon HJK:ta vastaan. Jyry tekee tiistaina derbyssä debyyttinsä Veikkausliigassa.

Vielä viime kaudella hän pelasi HJK:n B-junioreiden kanssa. Tällä kaudella vastuuta on tullut kahden ottelun verran Suomen Cupissa sekä HIFK:n A-junioreiden ja Kolmosessa pelaavan kakkosjoukkueen peleissä.

– Jyry on kehittynyt tällä kaudella aivan valtavasti. Kyseessä on pienikokoinen pelaaja, jolla on hyvä pelikäsitys ja vahva laukaus. Hän näkee syöttöpaikat ja on avauksessa täysin näyttöjen perusteella. Jyry on ansainnut joukkuetovereiden ja valmennuksen luottamuksen. Tietysti kova paikka tulla avaukseen HJK:ta vastaan, mutta mahtava näyttöpaikka nuorelle miehelle, päävalmentaja Muurinen kertoo seuran sivuilla.

Myös tähän mennessä ainoat liigaminuuttinsa edellisessä Stadin derbyssä pelannut keskuspuolustaja Tuukka Andberg, 19, on tänään ensimmäistä kertaa liigaurallaan avauskokoonpanossa.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!