HIFK-nuorukaisen upeat otteet derbyssä palkittiin katsomokomennuksella – Helsingissä pelataan elämästä ja kuolemasta

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK ja JJK kohtaavat tänään, perjantaina, Telia 5G -Areenalla ja luvassa on molempien joukkueiden tähän asti tärkein ottelu. Kyseessä on molemmille todellinen kuuden pisteen ottelu.

IFK lähtee otteluun kokeneella kokoonpanolla, jossa ei juuri yllätyksiä ole. Jos ei yllätykseksi lasketa sitä, että HJK:ta vastaan upeasti pelannut toppari Tuukka Andberg ei mahdu edes IFK:n kokoonpanoon JJK:ta vastaan.

Helsinkiläisten päävalmentaja Antti Muurinen sanoi Stadin derbyn jälkeen ISTV:lle harkitsevansa Andbergia jopa avauskokoonpanoon. Lisäksi debyyttinsä HJK:ta vastaan pelannut keskikenttäpelaaja Tommi Jyry on Andbergin tavoin katsomon puolella tärkeässä JJK-ottelussa. Korttitilin täyttymisen vuoksi HJK:ta vastaan huilannut Mika Väyrynen palaa kokoonpanoon JJK:ta vastaan.

JJK-leirissä otteluun lähdetään varsin vapautuneesti, jos on uskominen päävalmentaja Juha Pasojaa. Kettupaidat ovat päässeet hyvään vireeseen syksyn mittaan ja piste-ero helsinkiläisiin on enää kolme pistettä, kun se vielä viisi ottelua sitten oli kahdeksan pistettä.

– En itse koe että paineet olisivat tässä meillä – toivon mukaan eivät koe pelaajatkaan. Monen mielestähän meidät oli tuomittu putoamaan jo ennen kauden alkua – eli siinä mielessähän meillä on enää vain voitettavaa, Pasoja sanoi seuran nettisivuilla.

HIFK:n avaus:
Ericsson,
Vesala, Raimi, A Lody, Hänninen,
Ristola, Gela, Väyrynen, Halme,
Forssell, Sihvola.

JJK:n avaus:
Marttinen,
Honar, Gustavsson, Tapaninen, Ojamaa,
Petrescu, Poutiainen, Kari, Manninen,
Etock, Jovovic.