Suomalainen huippukirurgi Sakari Orava leikkasi jokin aika sitten FC Barcelonan kaikkien aikojen kalleimman pelaajan Ousmane Dembelen takareiden onnistuneesti. Helsingin Sanomat kirjoittaa, että vain vuorokausi tästä ja valioliigaseura Manchester Unitedista soitettiin Paul Pogban takareisivammaan liittyen.

Pogba loukkasi takareitensä harmittoman näköisessä tilanteessa Mestarien liigan ottelussa Baselia vastaan. Miehen vamman vakavuutta on arvuuteltu ja ensimmäisten tietojen mukaan pelikunto on vain muutaman viikon päässä.

– Hänen vammansa on hieman erilainen kuin Dembélén, joten se voi parantua ilman leikkaustakin. Päätös leikkauksesta tehdään ensi viikolla, Orava kertoo HS:lle.

Helsingin Sanomien artikkeli on julkaistu viime viikolla, joten päätös tullaan tekemään todennäköisesti tämän viikon aikana.

Orava on leikannut urallaan lähes tuhat vastaavaa vammaa, joten hänellä on varsin hyvä käsitys sen synnystä.

– Se syntyy yleensä monen sattuman summna, ja siihen vaikuttavat niin lihasväsymys kuin nopea pysähtyminen ja nopea suunnanvaihto, Orava kertoo.

– Ehjinä pysyvillä on varmaan sisäänrakennetty varovaisuus yhdistettynä hyvään lihashuoltoon sekä venytys- ja voimaharjoituksiin. Sitten on näitä koheltajia, jotka painavat vaikka kiviseinän läpi.

HS:n alkuperäisen jutun voit lukea tästä.