Kauppalehti: HJK aikoo remontoida Telia 5G -Areenaa – kannattajien toive toteutuu osittain

© Kuva: Juha Tamminen

Tuplamestaruuden viime keskiviikkona varmistanut HJK aikoo rakentaa yksityisin varoin Teli 5G -Areenaansa, kertoo Kauppalehti. Tarkoituksena on tehdä stadionista FIFA:n kriteerit täyttävä.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi, että remontti koskee pääosin HJK:n kannattajien Klubipäätyä. Riihilahden mukaan remontilla on jo Helsingin kaupungin hallituksen suunnitteluvaraus.

– Uudistustarve lähtee siitä, että tarvitsemme FIFA-kriteerit täyttävän stadionin. Meille on äärimmäisen tärkeää, että saamme korkeamman kategorian pelipaikan, Riihilahti sanoi Kauppalehdelle.

Telia 5G -Areena on saanut vuosien varrella paljon kritiikkiä siitä, että se on kuin tuulitunneli. Ilma pääsee läpi, koska stadionia ei ole katettu takaseinillä. Kannattajat ovat toivoneet, että tähän tulisi muutos, ja nyt HJK aikoo rakentaa ainakin eteläpäädyn (Klubipäädyn) umpinaiseksi.

Remontin kustannusarviot pyörivät tällä hetkellä 6-20 miljoonassa eurossa ja lopullinen summa määräytyy kolmesta eri vaihtoehdosta.

– Tämä kaikki tulee nykyisen tontin alueelle ihan yksityisin varoin. Kiinteistön arvo nousee merkittävästi, ja kokemus paranee kaikille asiakasryhmille, Riihilahtoi kertoi.

Helsingin kaupunki omistaa stadionin, mutta HJK:lla on areenalla pitkäaikainen vuokrasopimus.

Lue koko Kauppalehden juttu tästä linkistä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.