Katalonian lajiliittojen unionin presidentti Gerard Estrevan mukaan FC Barcelonalla on mahdollisuus valita, pelaako se jatkossa Katalonian vai Espanjan pääsarjassa.

Itsehallintoalue Katalonian parlamentti päätti keskiviikkona järjestää kansanäänestyksen lokakuussa lakiluonnoksesta, joka koskee Katalonian irtautumista Espanjasta, kertoo Helsingin Sanomat.

Lakiluonnoksen mukaan alue julistautuu itsenäiseksi kahden vuorokauden kuluttua kansanäänestyksestä, jos äänestäjien enemmistö kannattaa Espanjasta irtautumista.

Estrevan mukaan Barcelonaa ei pakotettaisi ulos Espanjan La Ligasta, vaikka itsehallintoalue irtautuisikin Espanjasta. La Ligan presidenti Javier Tebas on kuitenkin aiemmin sanonut, että Espanjan parlamentin olisi käsiteltävä uusi laki ennen kuin yhtäkään katalonialaista jalkapalloseuraa päästettäisiin takaisin Espanjan pääsarjaan.

Barcelonan lisäksi Espanjan La Ligassa pelaavat tällä kaudella myös RCD Espanyol ja Girona, jotka ovat molemmat Kataloniasta.

– Jos Katalonia jättää Espanjan, Barcelonalla olisi mahdollisuus valita, mihin liigaan se haluaa jatkossa osallistua, sanoi Estreva Marcan mukaan.