Hollantilaisesta Frank de Boerista tuli maanantaina lyhyimmän aikaa Valioliigassa valmentanut manageri, kun hän sai potkut Crystal Palacesta 77 päivää nimityksensä jälkeen.

Palacen seurajohto erotti de Boerin vain viiden pelin jälkeen. Hän onnistui elokuussa nappaamaan 2-1-voiton liigacupissa Ipswichistä, mutta kaikki neljä Valioliigan ottelua lontoolaisjoukkue hävisi de Boerin lyhyellä aikakaudella.

Suomen A-maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen harmittelee hollantilaiskollegansa kohtaloa Valioliiga.com-sivustolla.

– Harmittaa. Ja käy sääliksi de Boeria. Tämä on niin raakaa. Kyllä – kauden alku ei todellakaan mennyt toiveiden mukaan. Neljä peliä, neljä tappiota ja nolla tehtyä maalia. Heikko alku, ilman muuta. Mutta de Boer hankittiin Crystal Palaceen tuomaan muutosta pitemmällä tähtäimellä, tuomaan joukkueeseen tiettyä uutta. Se työ jäi nyt kerralla kesken.

– Jollain tavalla näytti, että paniikki iski, vaikka Palacen heikko alku ei ollut mikään yllätys. Itsekin povasin heille vaikeaa kautta.