AS Monaco -pomo kiittelee Kylian Mbappea siirtoneuvotteluista: ”Hänelle tulisi antaa kunniaa”

© Kuva: Getty Images

AS Monacon varapresidentti Vadim Vasilyev kertoi uutistoimisto TASS:lle, että hän ei ymmärrä, miten Paris Saint-Germain pystyy ostamaan Kylian Mbappen ja silti noudattamaan Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n taloudellisen reilun pelin eli FFP:n säännöstöä.

Mbappe, 18, lähti Monacosta lainalle PSG:hen, jolla on mahdollisuus ostaa ranskalaistähti omakseen ensi kesänä 180 miljoonalla eurolla. Aiemmin tänä kesänä pariisilaisseura täydensi hyökkäystään jo FC Barcelonan brasilialaishyökkääjällä Neymarilla, jonka hankkiminen maksoi PSG:lle 222 miljoonaa euroa.

– Me emme vielä viime hetkilläkään ymmärtäneet, miten tämä diili toteutettaisiin, sillä UEFA oli kiinnostunut taloudellisen reilun pelin noudattamisesta, sanoi Vasilyev ESPN:n mukaan.

– Meidän tulisi antaa kunniaa Kylianille ja hänen perheelleen, sillä he vaativat neuvottelujen aikana, että siirto tapahtuisi vain, jos se toteutettaisiin Monacoa suuresti hyödyttävillä ehdoilla.

– Meille oli tärkeää, että lopetamme neuvottelut pää ylhäällä. PSG ymmärsi, että heidän pitää maksaa juuri tuo summa.

UEFA on jo käynnistänyt tutkinnan PSG:n siirroista, mutta seuran johtoporras on julkisesti vannonut, että he ovat noudattaneet FFP:n sääntöjä tarkasti.

Pariisilaisjoukkuetta rangaistiin taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta jo vuonna 2014 sakoilla ja pelaajarajoituksilla. Seuraavasta rikkomuksesta saattaa napsahtaa jo huomattavasti tuntuvampi rangaistus, kuten Mestarien liigasta poissulkeminen.

Vasilyevin mukaan Mbappen menettäminen pahimmalle kilpailijalle oli Monacolle kova paikka, mutta hän oli loppujen lopuksi tyytyväinen.

– Se oli erittäin vaikea diili. Aluksi emme halunneet päästää pelaajamme vastustajan leiriin. Minulle on kehittynyt erittäin hyvä suhde pelaajaan ja hänen vanhempiinsa, erityisesti hänen isäänsä, joka toimii myös hänen agenttinaan. Kun kuulin heidän näkökulmastaan, miksi hän halusi siirtyä Pariisiin, minä hyväksyin sen ja me aloitimme vaikeat ja väsyttävät neuvottelut PSG:n kanssa.

– Uskon, että tästä kehkeytyi maailman jalkapallon onnistunein diili.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!