Uudenmaan Kolmosen kolmoslohkon ottelussa FC Kontun ja FC Finnkurdin välillä sattui ikävä välikohtaus viime viikon lauantaina, kertoo Ilta-Sanomat. Finnkurdin pelaaja kävi käsiksi katsojaan, joka oli huudellut läpi ottelun rasistisia huutoja katsomosta.

IS:n silminnäkijän mukaan rasistinen huutelu oli alkanut jo ennen ottelua. Finnkurdin pelaajista suurin osa on ulkomaalaistaustaisia. Huutelua oli kestänyt silminnäkijän mukaan läpi ottelun, ja ottelun loppuhetkillä eräällä Finnkurdin pelaajalla oli mennyt totaalisesti hermot.

Pelaaja sai tarpeekseen ja hän käveli katsomoon yhden huutelijan luokse ja löi häntä päähän. Silminnäkijän mukaan henkilö, jota lyötiin kaatui saman tien, mutta kaatumiseen saattoi silminnäkijän mukaan vaikuttaa myös humalatila.

– Asia on selvityksessä ja kurinpidon käsittelyssä, joten en voi kommentoida sitä sen enempää, Palloliiton Uudenmaan piirin kilpailupäällikkö Hannu Kylmäniemi kertoi IS:lle.

Tilanteen selvittämiseksi asianomaisilta pyydetään vastineita, jonka jälkeen tapaus etenee kurinpitovaliokuntaan.

– Tässä ei ratkaista vain mahdollista rangaistusta pelaajalle, vaan tutkitaan esimerkiksi sitä, onko ottelujärjestelyissä ollut puutteita, Kylmäniemi sanoi.

FC Kontu voitti ottelun 4-0 ja tulos tarkoitti sitä, että Finnkurd putoaa ensi kaudeksi Neloseen. Lue IS:n juttu aiheesta täältä.