Viime kaudella peräti 20 osumaa Bröndbyn paidassa iskenyt Teemu Pukki on ollut alkukaudella kuin varjo entisestään. Bröndbyllä on ollut suuria vaikeuksia maalinteon kanssa.

Pukki on osunut tällä kaudella maalipuiden väliin vain kahdesti, ja molemmat onnistumiset tulivat kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Bröndbyn päävalmentaja Alexander Zorniger on harmitellut pelaajiensa esityksiä. Bröndby on maalintekovaikeuksista huolimatta sarjassa neljäntenä, neljä pistettä perässä sarjaa johtavaa FC Nordsjällandia.

– En ole missään nimessä pettynyt pelaajiini, mutta totta kai olen pettynyt heidän esityksiin. Myös he ovat, Zorniger kertoi tanskalaiselle Berlingskelle.

Zorniger antoi myös kritiikkiä Pukille ja muistutti, ettei 20 maalin tekeminen kaudesta toiseen Tanskan liigassa ole helppoa.

– Ei Tanskassa ole sellaisia hyökkääjiä, jotka tekisivät 20 maalia joka kaudella. Jos pelaaja olisi niin taitava, hänet myytäisiin samantien isompiin sarjoihin.

– Joten meidän on hyväksyttävä se, että Teemu, jolla on paljon hyviä ominaisuuksia, tarvitsee oikeanlaisia tilanteita. Hänen täytyy hyväksyä, että joskus maalien eteen täytyy tehdä kovasti työtä, eikä se välttämättä aina ole Teemun pelityylille ominaista, Zorniger sanoi.

Pukin peliaika on myös vähentynyt. Viime kaudella Pukki pelasi useasti täydet minuutit. Nyt maalinteon kanssa viime aikoina tuskaillut Huuhkaja-hyökkääjä on pelannut edellisen täyden pelin heinäkuussa Eurooppa-liigan ratkaisevalla karsintakierroksella.

Suomen paidassa Pukki onnistui Kosovoa vastaan, mutta seurajoukkueessa edelliset kahdeksan ottelua on mennyt maaleitta.

Lähde: Tipsbladet