FC Inter murskasi kotonaan kovalla loppukirillä HIFK:n Veikkausliigassa maanantaina. Inter tykitti viimeiseen kymmeneen minuuttiin kolme osumaa ja voitti ottelun lopulta peräti 4-1.

Interiin täksi kaudeksi tullut tähtipelaajan statuksen omaava Julien Faubert teki uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa, jolla Inter tasoitti ottelun 28. minuutilla. Faubert on urallaan edustanut muun muassa valioliigaseura West Hamia sekä espanjalaisjätti Real Madridia.

Faubertin, kuten koko seuran kausi, on ollut hienoinen pettymys. Ranskalainen keskikenttäpelaaja ei koskaan ole ollut mikään maalitykki, eikä hän sitä ole ollut myöskään tällä kaudella Suomessa. Faubertilla kesti 25 ottelua tehdä ensimmäinen osuma Suomen kentillä. Katso Faubertin maali alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä. (Juttu jatkuu videon alla.)

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @FCINTERofficial - @HIFKEdustus 1-1 ! Suoraan lähetykseen tästä >> bit.ly/2mXyG5Y #Veikkausliiga

HIFK otti kuskin paikan Pekka Sihvolan osumalla 27. minuutilla. Faubert kuittasi heti perään ja ottelu pysyi tasaisena aina viimeiselle kympille saakka.

HIFK-puolustaja Esa Terävä oli IFK:n epäonnensankari ja iski oman maalin 83. minuutilla. Siihen katkesi myös punapaitojen selkäranka. Benjamin Källman lisäsi johtoa komealla viimeistelyllä 88. minuutilla ja Guy Gnabouyou viimeisteli loppulukemat 90. minuutilla.

Osuma oli Källmanille jo kauden yhdeksäs ja mies on noussut ryminällä Veikkausliigan parhaiden viimeistelijöiden joukkoon Interin nimivahvassa hyökkäyksessä.

– Vähän ollut vaikea kausi, kun alkuun en saanut peliaikaa niin paljon kuin olisin toivonut. Loppukaudella on tullut kuitenkin peliaikaa ja onnistumisia, joten siinä mielessä tosi hyvin mennyt, Källman kertoi ISTV:n haastattelussa ottelun jälkeen.

Tappio teki hallaa HIFK:n haaveille suorasta säilymisestä. Samaan aikaan JJK voitti oman ottelunsa kotikentällä IFK Mariehamnia vastaan. Käytännössä HIFK voi vielä valahtaa suoran putoajan paikalle, mikäli se häviää kaksi viimeistä otteluaan ja JJK voittaa omat kaksi viimeistä otteluaan.

IFK:n suora säilyminen vaatii käytännössä viimeisistä otteluista kuutta pistettä ja sitä, että PS Kemi häviäisi molemmat ottelunsa. IFK kohtaa SJK:n kotonaan ja FC Lahden vieraskentällä. PS Kemi kohtaa mitaleista taistelevat KuPS:n sekä Ilveksen.