AC Oulu ja seuran entinen pelaaja Mika Lähderinne ovat solmineet 1+2-vuotisen päävalmentajasopimuksen, joka astuu voimaan tammikuussa.

ACO kertoi syyskuun alussa, että joukkueen nykyinen päävalmentaja Rauno Ojanen tulee kauden päätteeksi jättämään seuran yhteisymmärryksessä. Ojanen, 52, otti ohjat AC Oulusta vuoden 2012 syyskuussa toimittuaan Hakaan siirtyneen Keith Armstrongin apuvalmentajana kaudesta 2011 lähtien.

37-vuotiaan Lähderinteen pelaajauralta löytyy kokemusta Veikkausliigasta ja Ykkösestä seuraavista seuroista: KuPS, TP-47, KPV, JIPPO ja AC Oulu.

Lähderinteen valmentajaura alkoi 2012 PK-37:n riveissä pelaajavalmentajana. Vuonna 2014 hän toimi Joensuun JIPPO:n päävalmentajana. Tämän jälkeen tie vei Kuopion Palloseuran organisaatioon, jossa hän on valmentanut seuran B- ja A-junioreita.

– Mika on entinen AC Oulun pelaaja, joten hän tuntee seuran ja kaupungin jalkapallon hyvin. Samalla hän tulee kuitenkin ulkopuolelta ja uskomme hänen tuovan sitä kautta uutta näkemystä meidän tekemiseen – unohtamatta seuran identiteettiä. ”Diego” on kunnianhimoinen voittajatyyppi, joka vaatii paljon itseltään ja ympäristöltään, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kommentoi joukkueen sivuilla.

Tuleva päävalmentaja tarttuu haasteeseen intoa täynnä.

– Hienoa palata muutaman vuoden tauon jälkeen AC Ouluun. ACO on tervehenkinen ja päämäärätietoinen seura, joka on tuottanut pelaajia Veikkausliigaan vuosittain. Tämä on minulle loistava ja iso haaste. Olen erittäin iloinen tästä mahdollisuudesta. Suhtaudun intohimolla valmentamiseen ja pidän vaatimustason pelaajien lisäksi myös itseäni kohtaan korkealla. Olen kunnianhimoinen ja minulla on kova polte kehittyä valmentajana.