Ecuadorin maajoukkueen päävalmentajalla Jorge Celicolla on tiistaina kova paikka edessä, kun hän johdattaa ryhmänsä MM-karsintojen viimeiseen otteluun Argentiinaa vastaan.

Celicon, 53, miehistöllä ei ole enää ottelussa panosta. Ecuador on Etelä-Amerikan karsintalohkossa kahdeksantena, viiden pisteen päässä jatkokarsintaan oikeuttavasta paikasta.

Argentiina taistelee tiistaina elämästä ja kuolemasta. Se on tällä hetkellä lohkossa kuudentena ja jäämässä siten MM-kisoista kokonaan sivuun ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1970. Argentiina voi lunastaa Ecuadoria vastaan paikan MM-kisoihin tai jatkokarsintaan, mutta ilman voittoa sen mahdollisuudet kumpaankaan ovat häviävän pienet.

Ecuadorin käskyttäjä Celico on toiminut tehtävässään vasta muutaman viikon. Hänet nimitettiin Gustavo Quinterosin seuraajaksi syyskuussa. Celico hävisi ensimmäisessä ottelussaan Chilelle 1-2, ja Ecuadorin viimeinenkin toivo paikasta MM-kisoihin kuivui kasaan.

Tiistain ottelu Argentiinaa vastaan saattaa olla Ecuador-luotsille kuitenkin vielä pahempi paikka. Argentiinassa syntynyt ja varttunut Celico murskaisi voitolla hyvin todennäköisesti kotimaansa MM-kisahaaveet.

– Kohtalo laittaa eteesi asioita, joita et osaa edes kuvitella, kuvaili Celico tilannetta TyC Sportsin haastattelussa.

– Minulla on iso velvoite Ecuadorin ihmisille, sillä olen viettänyt valmentajan urani täällä. Minun on oltava kiitollinen siitä ja tehtävä parhaani, kuten minun kuuluu.