Erkki Alaja sai kaksoisveljen vihat niskoilleen: ”He tietysti luulivat, että olen Pertti”

© Kuva: Juha Tamminen

Erkki Alaja on työskennellyt suomalaisen urheilun huipulla vuosien ajan muun muassa managerina. Alajan hiljattain edesmennyt kaksosveli Pertti Alaja työskenteli pitkään Palloliiton puheenjohtajana. Erkki Alaja kertoo tuoreessa Kutsumus-nimisessä elämäkerrassaan saaneensa osansa veljeensä Pertti Alajaan kohdistuneesta vihasta.

Erkki Alaja kertoo kirjassaan, että hänen A-maaotteluissa käyminen loppui vuonna 2015, kun hän oli vaimonsa kanssa menossa katsomaan Unkari-ottelua. Vihaiset Huuhkajien kannattajat uhkailivat Alajaa ja hänen vaimoaan.

– Joukko peliin matkalla olleita futisfaneja alkoi uhkailla meitä äärimmäisen ilkeästi. He tietysti luulivat, että olen Pertti Alaja, Palloliiton puheenjohtaja, vaikka yritin asiaa selvittää. Käänsimme askeleemme takaisin kotiin. Ajattelen, että monenlaista siedän, mutta tätä minun ei tarvitse, Alaja kertoo.

Pertti Alaja sai Palloliiton puheenjohtajana paljon kritiikkiä, josta osansa sai samanlaisen ulkoisen olemuksensa takia myös Erkki Alaja.

Erkki Alaja kertoo kohdanneensa samanlaista typerää käytöstä myös Stadin derbyissä HJK:n ja HIFK:n välillä.

– Siksi olen katsonut viisaimmaksi jättää myös ne ottelut väliin. Surullista kerrassaan. Entisaikoina oli helpompaa, kun useimmat tiesivät, että meitä oli kaksi samannäköistä. Uusi polvi ei sitä välttämättä tiedä, ja jos kerron olevani Erkki, he luulevat että yritän huijata. Olen kyllä joskus vilautellut hätätilanteissa jopa henkilöpapereitani, Alaja kirjoittaa.

Alaja on työskennellyt muun muassa Mikael Forssellin sekä taitoluistelija Laura Lepistön managerina. Peliurallaan Alaja edusti muun muassa HIFK:ta, Kiffeniä sekä FC Hakaa. Alaja pelasi jalkapallon lisäksi myös käsipalloa SM-tasolla.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004