Everton on kiinnostunut nimittämään entisen pelaajansa, Manchester Cityn apuvalmentajan Mikel Artetan managerikseen, kertoo ESPN.

Espanjalaistaituri Arteta, 35, edusti Evertonia vuosina 2005-2011. Hän siirtyi City-manageri Pep Guardiolan apuvalmentajaksi viime vuonna päätettyään uransa keväällä Arsenalissa.

Evertonin edustusjoukkueen vetovastuu on väliaikaisesti akatemiavalmentaja David Unsworthilla, joka on tehnyt hyvin selväksi, että hän on kiinnostunut managerin virasta myös vakituisesti.

Unsworth toimi Evertonin väliaikaisena managerina myös viime vuonna, kun Roberto Martinez sai potkut.

– Toistan itseäni 18 kuukauden takaa, kun istuin tässä samassa paikassa. Kuka ei haluaisi tätä työtä? sanoi Unsworth ESPN:n mukaan.

– Tämä on mahtava jalkapalloseura, jolla on uskomattomat kannattajat. Tämä olisi huipputyö jokaiselle managerille, minä mukaan lukien.

Evertonin seurajohto ei ole keskustellut Unsworthin kanssa mahdollisesta managerin pestistä, mutta väliaikaisluotsi toivoo, että hän saisi muutaman pelin aikaa näyttää osaamisensa.

– Haluan valmentaa, ja tämän seuran managerina olisi loistava olla. Minusta on tullut aika sanoa se. Haluan valmentaa (Evertonia).