Huuhkajien MM-karsinnat ovat ohi. Pistesaldo jäi laihaksi, vaikka karsintojen loppupuolisko sujui paremmin. Yksi positiivinen asia oli se, että viimeistään näissä karsinnoissa Huuhkajille syntyi uusi henkinen johtaja alakertaan, Paulus Arajuuri.

Arajuuren otteet olivat läpi karsintojen Suomen parhaimmistoa. Karsintojen loppupuolella Arajuuri oli Suomen paras puolustaja pelistä toiseen. Bröndby-toppari pääsi Turkkia vastaan tekemään maalin, kun hän viimeisteli komeasti Robin Lodin antamasta millintarkasta keskityksestä Suomen 1-1-tasoituksen 76. minuutilla.

– Oli tosi hyvä syöttö, että vaikea siitä on epäonnistua. ”Jolle” (Joel Pohjanpalo) laittoi perseen eteen ja teki tosi hyvän blokin, se oli ihan sovittu juttu, Arajuuri kehui joukkuetovereitaan tuttuun tapaan.

Arajuuri ei pidä itsestään meteliä. Hän johtaa Suomen puolustuslinjaa kentällä äänekkäästi ja ryhdikkäästi, mutta haastatteluissa ja tv-kameroiden edessä toppari on lempeä ja hymyilevä. Arajuuren tasoitusmaalin jälkeen nähtiin komea polviliukutuuletus, josta ei tunnetta puuttunut.

– Tämä (Turku) on minulle hyvä paikka. Totta kai se tuntui hyvältä. Olimme päättäneet, että tänään emme häviä, Arajuuri sanoi.

Jotain myös Suomen karsinnoista kertoo, se, että lohkovoittajaksi selviytyi lopulta Islanti. Suomi voitti kotonaan Islannin maalein 1-0 ja oli myös vieraskentällä lähes loppuun saakka kiinni voitossa. Silti Suomi jäi lohkossa vasta sijalle viisi. Islannin menestys luo Arajuuren mukaan uskoa myös Huuhkajille.

– Pakko sanoa, että en olisi uskonut, että Islanti menee jatkoon lohkovoittajana. Totta kai olisimme halunneet itse olla taistelemassa siitä paikasta. Jos he pääsivät suoraan kisoihin, niin kyllä se antaa meillekin uskoa. Kaikki kunnia silti Islannille, he ovat sen ansainneet. Erot ovat vain todella pieniä, Arajuuri totesi.