Italia menetti mahdollisuutensa lohkovoittoon jo edellisellä maajoukkuetauolla, kun Espanja nöyryytti kotonaa Italiaa. Perjantaina Italia jäi kotonaan Makedonian kanssa tuskaiseen 1-1-tasapeliin.

Italia oli kiinni voitossa puolustaja Giorgio Chiellinin osumalla, mutta 78. minuutilla Makedonia nousi tasoihin Palermossa pelaavan Aleksandar Trajkovskin osumalla. Italian kapteeni ja maalivahti Gianluigi Buffon oli pettynyt mies ja huolissaan joukkueen tasosta.

– Se ei ollut kummoinen esitys ja ehkä kaikista huolestuttavin aspekti on se, että ensimmäisenä vuotena olimme täynnä intoa ja vahvassa nosteessa. Tappio Espanjalle vahingoitti meidän itseluottamusta ja itsevarmuutta. Luulimme varmaan olevamme mahtavalla tasolla verrattuna siihen missä todella olimme, Buffon sanoi Rai Sportille ja jatkoi:

– Kannamme yhä jälkioireita siitä ottelusta (Espanjaa vastaan). Jos olisimme voittaneet 1-0 (Makedonian), en usko, että se olisi muuttanut mitään siihen nähden, miten esiinnyimme joukkueena ja yksilöinä tässä ottelussa.

Italia joutuu hakemaan paikkaa ensi kesän MM-kisoihin jatkokarsinnan kautta. Buffon korosti kokeneiden pelaajien vastuuta siitä, että maajoukkue heräisi taas henkiin ja pelaisi täydellä sydämellä.

– Meidän täytyy taas alkaa nauttimaan jalkapallosta, sillä se on ainoa tapa vapauttaa luovuus, patistaa pelot pois ja poistaa estot pelaamisestamme.

– Tämä on se hetki, jolloin mielestäni heidän, jotka tietävät tilanteen, täytyy ottaa vastuu. Puhumme Italiasta, MM-kisoista sekä siitä, että jalkapallo on kansamme aarre. Emme saa tuntea itsesääliä. Meidän täytyy saada energiaa pelata seuraava peli ja toivon, että Albaniaa vastaan joukkue osoittaa, että tämä ei ole se missä olemme, kapteeni julisti.

Lähde: football-italia.net