Vuonna 1995 Euroopan parhaaksi jalkapalloilijaksi sekä FIFA:n vuoden pelaajaksi valittu George Weah, 51, on voittanut näillä näkymin Liberian presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen.

Länsi-Arfikassa sijaitsevassa Liberiassa äänestettiin tiistaina uudesta presidentistä, ja alustavat tulokset ovat tulleet Suomen aikaa torstaiaamuna. Vielä ei ole varmuutta siitä, kuinka monta prosenttia Weah keräsi äänistä ja pidetäänkö toinen kierros. Mikäli Weah ei kerännyt yli puolta äänistä, toinen kierros pidetään.

Weah pelasi AC Milanissa vuosina 1995-2000. Vuonna 1995 Milan hävisi finaalissa Jari Litmasen edustamalle Ajaxille, mutta Weah voitti Mestarien liigan maalikuninkuuden ja hänet valittiin Kultaisen pallon voittajaksi kauden päätteeksi. Litmanen oli tuolloin äänestyksessä kolmas.

Myöhemmin Weah pelasi myös Valioliigassa edustaen Chelseaa sekä Manchester Cityä. Weah lopetti pelaajauransa vuonna 2003 ja häntä pidetään yhä Liberian menestyneimpänä urheilijana.

Weah oli Liberian presidentinvaaleissa myös vuonna 2005, mutta silloin häntä ei pidetty vielä tarpeeksi kokeneena virkaan. Weah valittiin vuonna 2014 Liberian senaattiin ja nyt hän on yksi ennakkosuosikeista maansa presidentiksi.

Weahin lisäksi ennakkosuosikkeja Liberian presidentin virkaan ovat nykyinen varapresidentti Joseph Boakai, entinen sotaherra Prince Johnson sekä Coca Cola -yhtiön entinen varapresidentti Alexander Cummings.

Uutista päivitetään heti, kun tieto on vahvistettu.

Lähteet: getfootballnewsfrance.com, The Washington Post