Kun Eero Markkanen lainattiin tukholmalaisesta AIK:sta Saksan kakkosbundesliigaan Dynamo Dresdenin paitaan toiveissa oli saada suurempia peliminuutteja. Parempi rooli on jäänyt tähän mennessä suomalaisen osalta vain haaveeksi.

Markkanen istui tämänkin päivän Nürnberg-ottelun tuttuun tapaan suurimmaksi osaksi vaihtopenkillä, mutta pääsi kehiin viimeisellä viisiminuuttisella. Tähän mennessä peliaikaa on irronnut vain yhdessä pelissä hieman päälle puolen tunnin verran.

Lainan tarkoituksena on yleensä antaa pelaajalle mahdollisuus näyttää heikomassa joukkueessa. AIK:in kärsii, kun Markkasen kehitys tukahdutetaan vaihdossa ja katsomossa. Seuravalinta olisi ollut syytä tehdä tarkemmin.

Eivätkö ominaisuudet osu kohdalleen?

Voi myös olla, etteivät Eeron vahvuudet istu Dresdeniin hyökkäykseen. Joukkueen hyökkääjät Peniel Mlapa ja Erich Berko ovat molemmat nopeita ja yksilötaidoltaan taitavia haastajia, jotka murtautuvat ketteryydellään vastustajan linjaan.

Markkanen on jäykempi kohdehyökkääjä. Kokoisekseen kohtuu nopea kärki vaatii vierelleen tilanteenluojat ja suomalaisen eteneminen on yksinkertaisempaa rynnistystä. Valtit ovat ilmatilassa ja viimeistelyssä. Markkasen vahvuuksien olisi pitänyt olla jo hankkiessa Dresdenin tiedossa, mutta ehkä Mlapa liikkuvampana kärkenä sopii paremmin seuran pelitapaan.

Markkasen koko kauden lainassa on osto-optio, jota Dresden tuskin on kauden jälkeen näillä näkymin käyttämässä. Jos peliaikaa ei pian irtoa, AIK:n kannattaa harkita jopa takaisinkutsumista.

Penkillä istuminen ottelusta toiseen on hukkaanheitettyä aikaa. Siitä ei hyödy Markkanen eikä omistajaseura.

Joni Ahokas

Twitter: AhokasJoni