Atletico Madrid ja FC Barcelonta tasasivat pisteet maalein 1-1 lauantai-illan myöhäisottelussa La Ligassa. Luis Suarez nousi Barcelonan sankariksi tasoittamalla ottelun 82. minuutilla.

Atleticon avausmaalin teki 21. minuutilla upealla laukauksella Saul Niguez. Suarez tasoitti ottelun varmalla puskuviimeistelyllä takatolpalta, jonne millintarkan keskityksen lähetti Sergi Roberto.

– Se oli hyvä illallinen kaikille, koska näimme hienon show’n. Sanoin, että meidän täytyy sopeutua ja me sopeuduimme, Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde sanoi Marcan mukaan.

Valverden haave Diego Simeonen voittamisesta jäi silti yhä toteutumatta.

Pientä porua ottelun jälkeen herätti Suarezin tuuletus tekemänsä tasoitusmaalin jälkeen. Suarez tuuletti maaliaan laittamalla sormen suunsa eteen niin sanotusti hiljentääkseen Atleticon kotiyleisön Wanda Metropolitanon stadionilla. Tuuletusta pidettiin hieman epäurheilijamaisena.

– En huomannut, mutta en pidä minun pelaajiani epäurheilijamaisina, Valverde tyytyi toteamaan.

Atletico sai pidettyä Barcelonan maalitykki Lionel Messin poissa parhailta tekopaikoilta. ”Kirppu” pääsi muutaman kerran laukomaan vaarallisesti, mutta osumatarkkuus ei tällä kertaa ollut parhaalla mahdollisella tasolla.

Messillä oli raskas viikko, kun hän pelasi Argentiinan maajoukkueessa ja lähes yksin kantoi joukkueen ensi kesän MM-kisoihin. Se saattoi myös vaikuttaa hieman vaisumpaan esitykseen lauantai-iltana Atleticoa vastaan.

– Se on totta, että Leo oli hieman väsynyt, koska hänellä oli kova paine (Argentiinan) peleistä, jotka hänen täytyi pelata. Mutta tiedämme, että hän vastaa huutoon aina, missä tahansa tilanteessa.

– Hän antoi meille paljon (Atleticoa vastaan). Ja oli selvää, että kun hänellä oli pallo, jotain hyvää saattoi tapahtua meille, Valverde kehui Messiä.