MLS:ssä pelaavan suomalaisen edustama seura uhkailee muuttavansa toiseen osavaltioon

© Kuva: Juha Tamminen

Jukka Raitalan edustama Columbus Crew saattaa muuttaa Ohiosta Texasiin.

Columbuksen Crew’n omistaja Anthony Precourt haluaa, että Columbuksen kaupunki tulisi vastaan ja auttaisi seuraa uuden stadionin suunnittelussa. Mikäli näin ei tapahdu, Precourt on uhannut viedä seuran mukanaan Texasin osavaltioon Austin-nimiseen kaupunkiin.

Precourtin mukaan pitää tapahtua paljon, että seura pysyisi Columbuksessa. Seurajohtaja on turhautunut heikkoihin yleisömääriin, kehnoihin sponsorisopimuksiin sekä kausikorttien myyntiin. MLS:n runkosarjaa on jäljellä enää viikko ja Crew’n yleisökeskiarvo on 20. sijalla, kun MLS-sarjassa on 22 joukkuetta.

– Investoinneista ja ponnisteluista huolimatta, nykyinen kurssi ei ole kestävä. Tällä seuralla on tavoite olla MLS:n tukipilari. Siitä syystä meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin laajentaa ja katsoa kaikkia mahdollisuudet, Precourt sanoi tiedotteessa.

– Niihin (mahdollisuuksiin) sisältyy muutto Austiniin, joka on suurin metropoli-alue Pohjois-Amerikassa, jossa ei ole MLS-seuraa. Jalkapallo on maailmanlaajuinen peli, ja Austinin kasvu kansainvälisenä kaupunkina yhdistettynä vahvaan multikulttuuriseen perustaan, MLS sopisi täydellisesti Austiniin, seurajohtaja jatkoi.

Raitalan sopimus kattaa tämän kauden, eikä mies ainakaan vielä ole tehnyt jatkosopimusta Columbuksen kanssa. Voi siis olla, ettei Raitala ole näkemässä Columbus Crew’n muuttoa Austiniin, mikäli se tapahtuisi. Raitala on tällä kaudella pelannut 27 ottelussa.

Lähde: ESPN