PS Kemi pelaa Veikkausliigan päätöskierroksen ottelunsa kotikentällään Sauvosaaressa. Luonnonnurmi täyttää kriteerit pelaamiseen.

PS Kemi tiedotti asiasta torstaina. Kemissä on tehty täysi työ, että joukkue pääsee kotikentälleen viimeisessä ottelussa, jossa vastaan tulee hopeasta taisteleva KuPS.

– Kenttä on hyvässä syyskunnossa. Meillä kausi aloitetaan ja lopetetaan kolaamalla kenttä puhtaaksi. Ihan joka paikkakunnalla näin ei tarvitse toimia, seurajohtaja Arto Hakala kertoi seuran nettisivuilla.

Toinen mahdollisuus olisi ollut se, että PS Kemin viimeinen kotiottelu ja samalla kauden päättävä koitos olisi pelattu Rovaniemellä. Nyt PS Kemi saa täyden edun kotikentästään, joka ”hyvästä syyskunnosta” huolimatta voi luoda haasteita pelaamiseen.

PS Kemillä on paljon pelissä, sillä se voi vähintään tasapelillä varmistaa sarjapaikan ensi kaudeksi. Mikäli KuPS hakee vierasvoiton Sauvosaaresta ja HIFK hoitaa oman ottelunsa FC Lahtea vastaan, PS Kemi joutuu karsimaan sarjapaikasta FC Hongan kanssa.

KuPS varmisti jo euro-paikkansa ensi kaudelle, joten siinä mielessä kuopiolaisilla ei ole suurta panosta. KuPS:n päävalentaja Jani Honkavaara kuitenkin vakuutti, että joukkue aikoo pelata täysillä hopeamitaleista. KuPS ja Ilves ovat tällä hetkellä tasapisteissä, mutta kuopiolaiset ovat kiinni hopeassa maalieron turvin ennen päätöskierrosta.

– Joukkueessa on ollut vapautunut tunnelma nyt kun tulos saatiin tästä kaudesta. Hyvältä on tuntunut treenata ja nyt on viimeinen peli edessä. Olot sen sitten määrittävät, millainen peli tulee. Fyysinen peli tulee varmasti, Honkavaara ennakoi seuran nettisivuilla.