Seuraikonin peleille tyly loppu FC Interissä – ura jatkumassa muualla?

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelaavan FC Interin seuralegendoihin kuuluva Henri Lehtonen, 37, ura seurassa päättyy tähän kauteen. Seura tiedotti asiasta nettisivuillaan.

Lehtonen on pelannut koko ammattilaisuransa Interissä ja hän teki debyyttinsä sinimustassa jo vuonna 1998. Lehtonen on Interin kasvatti ja hän pelasi seuran kapteenina kymmenen vuoden ajan. Inter ei tarjounnut Lehtoselle enää jatkosopimusta, mikä tuli miehelle yllättäen.

– Surullisin ja haikein mielin joudun ilmoittamaan, että urani ammattilaisjalkapalloilijana saattaa olla päättymässä tähän kauteen. Sain kuulla tiedon, ettei pelaajasopimustani enää jatkettaisi ensi kaudelle. Itselleni tämä uutinen tuli yllättäen ja se oli jotain, jota en osannut odottaa tässä vaiheessa uraani. Koenhan edelleen olevani nuori niin henkisesti kuin fyysisestikin, Lehtonen kirjoitti syyskuussa Facebookissa.

Lehtonen on pelannut Veikkausliigassa yli 300 ottelua. Seuran tiedotteessa ei kuitenkaan puhuttu mitään siitä, loppuuko Lehtosen ura samalla vai jatkaako hän jossain toisessa seurassa. Lehtosen kirjoituksesta saa sellaisen kuvan, että ura saattaisi jatkua jossain muualla.

– Mitä teen nyt, kysyn itseltäni? Luovutanko? Ei kuulu tapoihini. Taistelenko paikastani tässä lajissa, jonka eteen olen juossut tuhansia kilometrejä, vuotanut verta, hikeä ja kyyneleitä. Kyllä!

Lehtonen pelaa viimeistä kertaa kotiyleisön edessä Interin paidassa HJK:ta vastaan 20. lokakuuta. Jos et näe alla olevaa Lehtosen päivitystä, voit lukea sen täältä.