SJK ilmoitti maanantaina, että Tommi Kautonen hyppää seuran päävalmentajaksi kolmivuotisella sopimuksella. Kautonen siirtyy Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta takaisin seuratyöhön.

Kautonen valmensi viimeksi Veikkausliigassa kaudella 2013 FC Lahtea, mutta sai pestistään potkut kesken kauden. Lisäksi kautonen on valmentajaurallaan koutsannut pääsarjatasolla myös KooTeePeetä kaudella 2008, jolloin suera putosi kauden päätteeksi Ykköseen.

Kautonen on ollut Veikkausliigassa päävalmentajana 67 ottelussa, ja miehen pistekeskiarvo on 0,93 pistettä per ottelu. Se on toiseksi alhaisin pistekeskiarvo yli 50 ottelua Veikkausliigassa valmentaneista päävalmentajista. Katso Oskari Karppisen tekemä taulukko alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä. (Juttu jatkuu kuvan alla.)

Oskari Karppinen

@oskarikarppinen
Tommi Kautonen #SJK07:n valmentajaksi. Tässä vähintään 50 #Veikkausliiga-ottelua valmentaneiden pistekeskiarvot.

SJK antoi vuoden sisään kolmet valmentajapotkut. Ensimmäisenä sai lähteä seuran ensimmäiseen mestaruuteen vuonna 2015 luotsannut Simo Valakari. Valakarin korvannut Sixten Boström teki kesäkuussa tilaa Jose Manuel Rocalle, joka sai potkut syyskuussa. Brian Page sekä Toni Lehtinen ovat valmennusvastuussa loppukauden.

SJK:n seurapomo Raimo Sarajärvi kertoi Rocan päävalmentajapestin julkistustilaisuudessa, että SJK:n pistekeskiarvo per peli pitäisi olla kaksi. Boström valmensi SJK:ssa 1,18 pistekeskiarvolla ja Roca ylsi jopa 1,69 pistekeskiarvoon, mutta sekään ei riittänyt.