Englantilaisessa jalkapallossa ei ole tällä hetkellä yhtäkään avoimesti homoseksuaalista pelaajaa. Konsolipeli Football Manager haluaa muuttaa ihmisten asenteita tasa-arvoisempaan suuntaan uudessa versiossaan.

Peliin on tuotu uudistuksena pelaajia, jotka kertovat avoimesti homoseksuaalisuudestaan.

– Yksi syy, miksi päädyimme tähän ratkaisuun on se, että tälläkin hetkellä on olemassa homopelaajia. Tiedämme, että ammattilaisjalkapalloilijoita on niin suuri määrä, että joukossa on oltava homoja, jotka eivät vain uskalla tulla ulos asian kanssa, konsolipelin ohjaaja Miles Jacobson sanoi BBC:lle.

Jacobsonin puheissa on perää. Englantilaisessa jalkapallossa yksikään jalkapalloilija ei ole uskaltanut vielä tulla kaapista peliuran aikana. Thomas Hitzlsperger oli ensimmäinen pelaaja, joka kertoi avoimesti homoseksuaalisuudestaan, mutta hän tuli asian kanssa julki vasta uran päättymisen jälkeen.

– Mielestäni on outoa, että se on yhä ongelma jalkapallossa, joten päätimme yrittää näyttää ihmisille, ettei asian kertominen julkisesti ole iso juttu ja että se voi olla myös positiivista.

– Mielestäni on hullua, että vuonna 2017 elämme yhä sellaisessa maailmassa, jossa ihmiset eivät voi olla omia itsejään, Jacobson ihmetteli.

Käytännössä peli toimii niin, että fiktiiviset pelaajat, jotka mahdollistavat simulaation ja useiden kausien pelaamisen, saattavat kertoa julkisesti homoseksuaalisuudestaan.

– Fiktiivisten pelaajien kanssa voi tehdä näin, koska he eivät voi haastaa meitä oikeuteen, Jacobson täsmensi.

Fiktiivinen pelaaja kertoo medialle asiasta ja siitä tulee pelissä ilmoitus managerille sähköpostiin. Ilmoitus tuo pelissä positiivista julkisuutta ja myös tuloja kassaan.

– Homoseksuaalisuus on täysin normaali asia elämässä ja on oikein laittaa se myös konsolipeliin, koska se on jotain, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Jacobson muistutti.