Arsenal joutui tiistaina ahtaalle Englannin liigacupissa, kun se kohtasi Mestaruussarjassa pelaavan Norwich Cityn.

Tykkimiesten sankariksi nousi yllätysnimi Edward ”Eddie” Nketiah, joka iski Arsenalin molemmat osumat 2-1-voitossa.

Englantia juniorimaajoukkueissa edustava Nketiah, 18, vaihdettiin kentälle 85. minuutilla ja hän iski välittömästi 1-1-tasoituksen Norwichin verkkoon. Jatkoaikaa ehti kulua vain kuusi minuuttia, kun nuorukainen iski illan toisensa, ratkaisevan voittomaalin.

Arsenalin kaikkien aikojen maalintekijä Thierry Henry oli yksi Nketiahin valmentajista Arsenalin akatemiassa. Ranskalaislegenda sanoi sosiaalisessa mediassa, että nuorelta maalipyssyltä sopikin odottaa ihmetekoja. Onhan Nketiah iskenyt yhteensä 53 maalia 70 ottelussa Arsenalin eri joukkueille.

– Mikä ilta Eddie Nketiahille! Olen niin iloinen hänen puolestaan enkä lainkaan yllättynyt! kirjoitti Henry Twitter-tililleen.

Seuralegendan palaute lämmitti varmasti Nketiahia, joka kertoi Arsenalin verkkosivuilla ihailevansa Henrya.

– Thierry, Dennis Bergkamp, Ian Wright – he olivat kaikki mahtavia hyökkääjiä ja minä katsoin heidän pelaamistaan paljon, erityisesti Thierryn.

– Kun hän (Henry) teki töitä kanssamme, minä olin hänen kanssaan aika paljon tekemisissä kentällä ja sen ulkopuolella. Yritän jäljitellä edes hieman sitä, mihin he pystyivät. Unelmani kävisivät silloin toteen.