AC Oulu tiedotti tehneensä suunnatun osakeannin, jossa 27-vuotiaasta tulevasta kauppatieteiden maisterista, Marko Hiltusesta, tuli seuran suurin yksittäinen omistaja. Hiltunen valittiin myös yhtiön hallitukseen.

Yhtiön puheenjohtaja Arto Oja nousee suurimmaksi omistajaksi, mikäli yritysten omistukset lasketaan mukaan. Hiltunen haluaa kehittää AC Oulua kohti Suomen terävintä kärkeä.

– Otin yhteyttä seurajohtoon ja aika nopeasti palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Olen seurannut AC Oulua jo pidemmän aikaa ja seurassa on hyvää tekemistä. Tunnen myös seuran vaikeimpia aikoja ja minun osaaminen keskittyy erityisesti talouteen ja sijoittamiseen – seuraavaksi yritämme löytää uusia tulovirtoja urheilun ulkopuolelta, Hiltunen kertoi seuran nettisivuilla.

ACO:n seurajohtaja Juho Meriläinen oli iloinen uudesta hallituksen jäsenestä ja suuromistajasta. Meriläisen mukaan Hiltunen tuo hallitukseen lisää osaamista.

– Tuntuu mukavalta, kun seuran työtä arvostetaan. Suomalainen urheilubisnes on todella haastavaa ja tulee sitä varmasti myös olemaan. Marko tuo meidän hallitukseen lisää osaamista ja toivottavasti meidän suunnitelmat liiketoimintamalleista saadaan maaliin saakka, Meriläinen totesi.