Antti Muurinen palaa Helsingin Jalkapalloklubiin uudessa roolissa

© Kuva: Juha Tamminen

Antti Muurinen on Helsingin Jalkapalloklubin uusi Fortum Tutor. Tehtävä on kaksivuotinen ja Muurinen aloittaa tehtävässä heti.

– Nyt minulla on mahdollisuus auttaa nuoria, uransa alussa olevia valmentajia. Lasten ja nuorten kanssa työskentelemään tarvitaan entistä ammattitaitoisempia valmentajia, ja haluan olla vahvistamassa heidän osaamistaan, Muurinen avaa motiivejaan HJK:n tiedotteessa.

Fortum Tutor -ohjelma on Palloliiton lasten vaiheeseen suunnattu kehityshanke, jonka tavoitteena on alle 12-vuotiaiden valmennuksen laadun nostaminen.

– Tunnen valmentamisen nurjan puolen, kun yöunet karkaavat ja kaikki tuntuu kurjalta, mutta samaan aikaan tunnen sen hienoudet. Yhteisten päämäärien eteen työskentely ja tavoitteiden saavuttaminen on parhaimmillaan upea kokemus. Samalla on hienoa palata HJK-yhteisöön, Muurinen toteaa.

Muurinen työskentelee HJK:ssa 8-12-vuotiaiden kaupunginosajoukkueiden kanssa.

– Olemme todella iloisia valmentajien, pelaajien ja koko seurayhteisön puolesta, että saamme Muurisen tietotaidon, kokemuksen ja osaamisen käyttöömme. On poikkeuksellista, että näin menestynyt ja ansioitunut valmentaja on tukemassa nuoria ja kunnianhimoisia valmentajanalkuja aivan siellä grassroots-tasolla. Tämä on upea asia, HJK:n valmennuspäällikkö Jari Rantanen sanoo.

Muurinen on voittanut valmentajan urallaan seitsemän Suomen mestaruutta ja toiminut A-maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2000-2005. Hän on valmentanut HJK:n edustusjoukkuetta kahdesti vuosina 1997-1999 ja 2007-2012.

Heinäkuussa 2016 hänet nimettiin Veikkausliigan Helsingin IFK:n päävalmentajaksi. Ensimmäisellä kaudellaan hän onnistui pitämään IFK:n Suomen pääsarjassa, mutta tänä vuonna joukkue sijoittui liigassa viimeistä edelliseksi ja hävisi Hongalle liigakarsinnassa vierasmaalisäännöllä. HIFK tiedotti marraskuussa, että Muurisen sopimusta ei enää jatketa.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille