Saksan alasarjassa Regionalliga Westin ottelussa Wuppertaler SV:n ja KFC Uerdingen 05:n välillä nähtiin vakava välikohtaus viime viikonloppuna. Ensihoitajien toiminta tilanteessa on herättänyt Saksassa suuresti paheksuntaa.

Urallaan Bundesliigaa Herhta Berliniä edustanut Christian Müller sai ottelun tuoksinnassa kyynärpäästä päähän ja menetti heti tajuntansa ja kaatui maahan. Müllerin kasvoista tuli runsaasti verta. Uerdingenin huoltaja juoksi välittömästi pelaajan luokse ja joukkuetoverit ymmärsivät heti tilanteen vakavuuden.

Myös vastustajajoukkueen pelaajat alkoivat viittoa, että kentälle tarvittaisiin ensihoitajaa, mutta ensihoitajia ei meinannut löytyä mistään. Kenttäkuuluttajakin joutui kutsumaan ensihoitajia paikalle. Lopulta Wuppertalin urheilujohtaja Manuel Bölstler löysi neljä ensihoitajaa stadionin edustalta ja pyysi heitä menemään välittömästi kentälle auttamaan loukkaantunutta pelaajaa.

– He vastasivat, etteivät ole vastuussa stadionin sisäpuolesta ja heidän pitää ensin olla yhteydessä pomoonsa. En voinut uskoa kuulemaani, Bölstler ihmetteli Reviersportin mukaan.

Lopulta kotijoukkueen työntekijät joutuivat repimään ensihoitajat väkisin kentälle. Lopulta Müller ehti maata kentän pinnassa peräti seitsemän minuuttia ennen kuin hänet saatiin pois kentältä ja ambulanssiin.

Bölstlerin mukaan jokaiseen otteluun on tilattu 16 ensihoitajaa, joista vain kuusi lopulta löytyi stadinoin alueelta.

– Näin heistä vain neljä stadionin ulkopuolella. Myöhemmin näin vielä kaksi katsomossa. He sanoivat olevansa vastuussa vain katsojista. Silti kymmenen ensihoitajaa oli vielä kadoksissa, Bölstler sanoi ja kiehui syystäkin.