Entisen valioliigamanagerin jatkosuunnitelmat selvisivät – todella merkillinen lajinvaihto

© Kuva: Getty Images

Vasta 40-vuotias André Villas-Boasin ura päävalmentajana vaikuttaisi olevan loppu. Valioliigassa Chelseaa ja Tottenhamia valmentanut Villas-Boas otti lopputilin Shanghai SIPG:n peräsimestä ja suuntaa rallikuskiksi.

Villas-Boasia pidettiin pitkään uutena José Mourinhona. Mies valmensi Porton Eurooppa-liigan mestaruuteen vuonna 2011, jonka jälkeen miehelle povattiin ruusuista tulevaisuutta valmentajana. Tie veikin Valioliigaan, mutta ura ei Enlgannissa koskaan lähtenyt käyntiin.

Kiinassa Villas-Boas on tehnyt paksun tilin SIPG:n päävalmentajana, joten tuskin miehen ainakaan tarvitsee pelätä rahojen loppumista. Uusi aluevaltaus kuitenkin hämmentää. Mies meinaa nimittäin kisata Dakar-rallissa ensi vuonna.

Aluksi portugalilainen ex-koutsi suunnitteli osallistuvansa ralliin moottoripyörällä, mutta päätös kääntyi lopulta auton puolelle.

– Puhuin ystäväni Alex Doringerin kanssa, joka on KTM:n manageri. Hän kertoi minulle, että tarvitsisin vuoden valmistautumisen. Oli parempi osallistua ralliin autolla, Villas-Boas sanoi ITV:n mukaan.

Täysin tuulesta temmattua ei Villas-Boasin päätös ole, sillä hänen setänsä osallistui Dakar-ralliin vuonna 1982.