Kovasti kritisoitu Italian jalkapalloliiton entinen puheenjohtaja Carlo Tavecchio erosi Italian pudottua ulos MM-kisoista. Tavecchio ei suostu ottaa nimiinsä häneen kohdistunutta kritiikkiä.

Tavecchio syytti Italian putoamisesta päävalmentaja Giampiero Venturaa, jolle hän antoikin potkut Ruotsin pudotettua Italian MM-kisoista karsintojen pudotuspelivaiheessa. Tavecchio on varsin tyytyväinen omaan panokseensa liiton johdossa.

– Kaikki joukkueet taputtivat minulle (kokouksessa). Uusi Lega-kokous (Lega Italiana Calcio Professionistico) pidetään keskiviikkona ja on hyvät saumat, että uusi puheenjohtaja valitaan silloin, Tavecchio sanoi Calcio Mercaton mukaan.

Tavecchiolta kysyttiin putoamisesta Ruotsille, mutta entinen puheenjohtaja ei suostunut ottamaan mitään vastuuta pelin tuloksesta. Italia on ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1958 ulkona MM-lopputurnauksesta.

– No, minä en niissä peleissä pelannut. En tehnyt omaa maalia enkä epäonnistunut rankkarissa, mutta sellaista sattuu joskus, Tavecchio täräytti.

Kommentillaan Tavecchio ilmeisesti viittasi Ruotin ainoaan osumaan otteluparissa, joka kimposi epäonnisesti Italian puolustajasta maaliin.